Per 1 februari is CarProf Van Boven in Emmen aangesloten bij het landelijk netwerk van NexDrive, service network for next generation cars. Dit is een eigen formule van onderdelendistributeur Alliance Automotive Group Benelux voor het onderhoud aan elektrische en hybride voertuigen. Door onderdeel te worden van NexDrive zorgt CarProf Van Boven dat zij zich kunnen profileren als elektrisch voertuig specialist. De werkplaats is inmiddels volledig ingericht om ook onderhoud en reparatie aan elektrische en hybride voertuigen uit te voeren voor hun klanten, oftewel zij zijn klaar voor de vraag van morgen. Autobedrijf van Boven is al meer dan 41 jaar Suzuki dealer , Carprof , Leaseprof en Nissan specialist.

Rosilde en  Raymon van Boven zien dat de toekomstvisie van NexDrive naadloos aansluit bij hun eigen plannen om in te spelen op deze groeimarkt. Waarom zij in deze formule geloven, delen zij graag: “Wij zijn en blijven uw vertrouwde garagebedrijf. En wij blijven u ook de service verlenen, die u van ons gewend bent. Met de NexDrive erkenning zijn wij volledig ingericht om onderhoud en reparatie aan elektrische en hybride voertuigen te bieden aan onze klanten. Dit betekent dat de werkplaats is voorzien van de juiste apparatuur, de nieuwste software en voldoende beschermingsmiddelen. Net als bij de door fossiele brandstof aangedreven auto’s hebben wij als autobedrijf toegang tot alle software, storingsinformatie en originele onderdelen van ieder merk auto. De fabrieksgarantie blijft dus behouden.”

Maar NexDrive gaat verder dan dat, omdat de markt snel en continu ontwikkeld wordt de kennis van de autotechnici up to date gehouden. Deze trainingen zijn onderdeel van TECH360, een ander vooruitstrevend concept van de leidende onderdelendistribiteur uit Ede. Als erkend NexDrive servicepunt zijn de monteurs van CarProf Van Boven dus opgeleid om alle systemen en elektrische delen van uw auto te onderhouden en te repareren.

Accountmanager Jos Kalender legt de combinatie van NexDrive en TECH360 wat verder uit: “De automobilist heeft altijd de weg naar de universele garage weten te vinden. Vanuit TECH360 helpen we deze garagisten en monteurs voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. Met onder andere Hybride/EV opleidingstrajecten, ADAS trainingen, EV gereedschapsets, Pass-Thru, remote diagnostics, RI&E en on-the-job ondersteuning. Met de unieke combinatie van TECH360 en NexDrive gaan we ervoor zorgen dat consumenten ook met de volgende generaties voertuigen bij universele autobedrijven kunnen blijven komen.” Zo biedt CarProf Van Boven u niet alleen vandaag maar ook morgen dezelfde kwaliteit voor alle merken, plus de vertrouwdheid en uitstekende service die u gewend bent.

De belofte van NexDrive:

  • Behoud van fabrieksgarantie
  • Experts in alle merken
  • Modernste elektrische apparatuur
  • Altijd up-to-date software
  • Continu bijgeschoolde autotechnici
  • Specialist in gecombineerd onderhoud aan hybride voertuigen
  • Service van uw vertrouwde garagebedrijf

NexDrive

NexDrive is een universele garageformule van onderdelenleverancier Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en derhalve beschikbaar via de aangesloten grossiers. De universele autobedrijven en erkend reparateurs die zich aansluiten bij NexDrive ontvangen na het doorlopen van het traingstraject een uitgebreide audit het NexDrive certificaat. Naast het faciliteren van laadvoorzieningen, laadpassen, marge op laadstroom en een uitgebreid pakket aan marketingondersteuning, bieden ze ook een platform voor het hybride en elektrische occasion aanbod van de deelnemers. De formule omvat ook opleidingen, elektrisch gereedschap en een technische helpdesk via TECH360.

Alliance Automotive Group Benelux

Alliance Automotive Group Benelux is actief in de distributie en verkoop van aftermarket onderdelen, accessoires, gereedschappen, banden en marketingconcepten. Het bedrijf werkt via haar eigen PartsPoint netwerk (voormalig: Staadegaard-TC, Dabeko en Brezan). Via dit netwerk worden duizenden garagisten in Nederland en België dagelijks van onderdelen en ondersteuning voorzien. Alliance Automotive Group Benelux bedient tevens ruim 60 onafhankelijke grossiers in Nederland via Alliance Automotive Trading. Alliance Automotive Group Benelux biedt werk aan ongeveer 1.700 medewerkers. Alliance Automotive Group Benelux is een onderdeel van Alliance Automotive Group (Europa). Voor nadere informatie: www.allianceautomotivegroupbenelux.nl  

Alliance Automotive Group

Alliance Automotive Group is een leidende distributeur van personenauto- en bestelwagenonderdelen voor de onafhankelijke Europese aftermarket. De groep bedient ongeveer 40.000 garages met ruim 100.000 verschillende onderdelen voor onderhoud en reparatie via een netwerk van meer dan 300 vestigingen in eigendom en via circa 1.800 vestigingen van verbonden partners. Alliance Automotive Group is volledig in handen van Genuine Parts Company, de grootste wereldwijde automotive onderdelendistributeur met activiteiten in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. Voor nadere informatie:www.allianceautomotivegroup.eu.