Primeur! De Swift Concept

Suzuki onthult binnenkort de Swift Concept tijdens de Japan Mobility Show 2023 in Tokyo. Ontdek deze opwindende concept car en beleef rijplezier, topdesign, efficiëntie en veiligheid. Suzuki trekt op de Japan Mobility Show 2023 in Tokyo het doek van meerdere primeurs. Dat zijn onder meer vijf concepten van toekomstige auto’s, zoals de volledig elektrische eVX, eWX en e Every Concept. Daarnaast worden de Swift Concept en de minicar Spacia Concept als wereldprimeurs in de schijnwerpers gezet.

Suzuki eVX

De Suzuki eVX is een concept van een elektrische SUV met elektronisch geregelde vierwielaandrijving. Het uiterlijk is geëvolueerd sinds het concept in januari getoond werd tijdens de Auto Expo India. Het model biedt een actieradius van 500 kilometer en is 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog.

Suzuki_eVX

Suzuki Swift Concept

Het credo van Suzuki ‘Serious about fun’ komt haarscherp uit de verf bij de Swift Concept die in Japan zijn wereldpremière beleeft. ‘Drive&Feel’ hebben de designers bij het ontwerpen voor ogen gehouden. Rijplezier, design, efficiency en veiligheid staan daarbij centraal. In het conceptmodel zijn nieuwe veiligheidstechnologieën* verwerkt zoals DSBSII collision mitigation braking, AHS en DMS. De motor is efficiënt en levert niettemin prima prestaties.

* Dual Sensor Brake Support II, Adaptive High Beam System (AHS) en Driver Monitoring System (DMS) maken deel uit van het Suzuki Safety System.

Suzuki_SWIFT_CONCEPT
SWIFT_CONCEPT_02_Rear
SWIFT_CONCEPT_03_INT

Suzuki eWX

Dit conceptmodel betreft een compacte crossover met een lengte van 3,39 meter, breedte van 1,47 meter en hoogte van 1,62 meter. De elektrische aandrijflijn maakt een actieradius mogelijk van 230 kilometer. Het interieur blinkt uit door slim omgaan met ruimte binnen de compacte buitenmaten en praktische gebruiksmogelijkheden.

Suzuki_eWX

Suzuki e EVERY CONCEPT

Suzuki heeft samen met Toyota en Daihatsu een elektrisch aangedreven minibus ontwikkeld. Deze Suzuki e EVERY CONCEPT heeft een actieradius van 200 km en kan ook stroom terug leveren aan het stroomnet. De auto is uiterst compact en opvallend hoog. De lengte bedraagt 3,395 m, de breedte 1,475 m en de hoogte 1,890 m.

Suzuki Spacia (Custom) Concept

De Suzuki Spacia is een concept van een zogenaamde minicar met vernuftige oplossingen. De achterbank is bijvoorbeeld voorzien van een ingenieuze ‘multi-use flap’ in de zitting voor extra comfort. De Spacia Custom Concept heeft een nog opwindender design met opvallende kleuren.

Suzuki_SPACIA_CONCEPT